Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Ifjúsági hétvége 2012.márc.30.-ápr.1

2012.04.18

Istenünk kegyelméből immár hagyomány, hogy minden tavasszal ifjúsági hétvégén vehetnek részt gyülekezetünk fiataljai a balazséri Béthel Közponban. Nem volt ez másképp idén sem, amikor összesen 18-an – 10 fiú, 8 lány – tölthettünk el két és fél napot az Úr közelségében. Örömünket csak fokozta, hogy nem egyedül, hanem a balazséri, guti és izsnyétei fiatalokkal együtt vehettünk részt ezen az alkalmon.
Március 30-án nagy igalommal és várakozással a szívünkben érkeztünk meg a tábor helyszínére.
Az alkalmakról röviden: az elszállásolás után Szilágyi Károly lelkipásztor beszélt a fiataloknak a közösség fontosságáról. Az este folyamán még egy evangelizációra is sor került, amit szintén a lelkipásztor tartott, ill. megnéztük a Megmentő Isten c. amerikai filmet is. Szombat reggel Nagy Szabolcs reggeli áhítatát Harsányi Béla lelkipásztor előadása követte a keresztyén közösségről. A témában csoportbeszélgetés keretében mélyedtünk el még inkább.
Délután játék, szabadprogramok vártak ránk, illetve mindenki lázasan készülődött az estére, amikor előadhattuk, ki hogyan képzeli el azt a keresztyén csoportot, amibe szívesen járna. A Szilágyi Károly által tartott evangelizáció után pedig az este játékkal ért véget. Másnap reggel fájó szívvel vettünk búcsút Balazsértól.

A hétvége fő témája tehát a közösség, azon belül is a keresztyén közösség volt. Az óvodától az iskolán és a családon át természetesen szó esett a keresztyén közösség jellemzőiről is, és arról hogy mennyire népszerű vagy népszerűtlen dolog ma az, hogy valaki felvállalja, ő egy keresztyén csoporthoz, sőt Jézus Krisztushoz tartozik. Vicces ábrákkal illusztrálták, hogy sokan vannak ma a világban, akik a hitet, a hívő embereket korlátok közé szorított megsavanyodásnak látják. Mások csupán egy jótékonykodó, segítő szervezetként tekintenek rá. Pedig ennél sokkal több. A keresztyén közösség, az egyház KRISZTUS TESTE, s az egymást segítő, egymásra odafigyelő emberek gyülekezete, tehát olyan, mint egy CSALÁD.

Gondolatébresztő volt tehát a hétvége, aminek fényében magunkba nézhettünk, s megvizsgálhattuk, mi így viszonyulunk-e saját közösségeinkhez, vagy teljesen más célok vezérelnek.

 

Forrás: reformatus.com.ua