Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


KRISZ Angol hét

2011.09.20

A Kárpátaljai Református Ifjúsági Szervezet és az Észak-Írországi Presbiteriánus Egyház idén már nyolcadik alkalommal rendezte meg az angol bibliatáborát kárpátaljai keresztyén fiatalok számára Balazséron. Az együtt töltött hétre, mely a találkozások, illetve a Jézussal való találkozás gondolata köré épült, egy héttagú csapat érkezett Belfastból, Newryból valamint az írországi Dublinból.

Mi lehet az, ami minden évben ilyen vonzóvá teszi a KRISZ angol tábort? Talán a közös áhítatok reggelenként, vagy a vidám angol foglalkozások és kiscsoportos beszélgetések, ahol a vezetők és táborozók egymás hite által épülnek, esetleg a délutáni sportprogramok és játékok, netán az esténkénti bizonyságtételek, dicsőítések és játékok a tábortűz mellett, vagy éppen amikor a kézműves foglalkozásokon készített alkotásainkkal ajándékozzuk egymást. Mindegy, épp mit is csináltunk itt a hét folyamán, a lényeg, hogy éreztük rajta Isten áldását.

Az ember nem is gondolná, egy ilyen hét alatt mennyi közös vonást találni kis hazánk és a nagy-britanniai Észak-Írország között. A két térség nemcsak méretében és lakóinak számában hasonlít egymásra, nem is a zöldellő hegyek a legfőbb találkozási pont, hanem a lakóik gondolkodásmódjában mutatkozik meg a legnagyobb egyetértés.

De bárhol is kelljen szembe néznünk nehézségekkel abban biztosak lehetünk, hogy Jézussal való találkozás mindnyájunkat testvérekké tesz, összeköt.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.